Vitale Villa Lisse
In Lisse hebben we een cradle-to-cradle villa gerealiseerd waarbij we gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De wensen van de opdrachtgever zijn vertaald naar een energie-leverende en gezonde woning. Voor de opdrachtgever is een vitaal leefklimaat en het milieu belangrijk. De moderne vormgeving maakt daarnaast optimaal gebruik van de ligging in het landschap en het weidse uitzicht.

 

Kinderdagverblijf De Boshoeve
Deze geïntegreerde kinderopvang met natuurwerkplaats is zo ontworpen dat het gebouw energie oplevert. Zonne-energie, hergebruik van regenwater, gezonde lucht en de mensgerichte opzet zorgen voor een veilige en vitale leef- en leeromgeving voor kinderen met en zonder beperking. Genomineerd voor vele duurzaamheidsprijzen.

Meer informatie: facebook /MFA de Boshoeve. Download hier de brochure.

 

Luchthaven Schiphol
Vizzit is dé plek op Schiphol waar passagiers nog op het laatste moment aankopen kunnen doen (last minute shopping). Er kwam een volledig lichtplan, waarbij de verlichting werd aangepast aan het tijdstip van de dag. In de plafonds werden volledig ecologisch verantwoorde materialen aangepast die pieken in de temperatuur afvlakken. En tot slot brachten we een luchtzuiverende ionisatietechniek aan.

 

Fysiopraktijk Hillegom
Veenendaal Fysiopraktijk wilde graag een modern pand met veel daglicht en een optimaal binnenklimaat. Geheel naar wens is deze praktijk door een bouwteam gerealiseerd. Het pand is zo ontworpen dat het een belangrijk herkenningspunt is geworden bij de brug van Hillegom. De praktijk is al jaren succesvol vanwege de combinatie behandelen en actieve bewegingstraining.

 

Parklaan Rijsenhout
Dit gebied ligt tegen het centrum van het dorp Rijsenhout aan en vormt tevens een verbinding met Park21 en de Westeinderplassen. Het plan ‘Parklaan Rijsenhout’ werd ontwikkeld om een integrale visie neer te leggen die de toekomst van het gebied waarborgt. De eigenaren wilden daarnaast een integrale verduurzaming van het gebied. Het plan is een vervolg op de projecten ‘Primaviera’ en ‘MijnMooiMeer’.

Meer informatie: Van Luling Vastgoed. Download hier de brochure.

 

De Zwanebloem
Deze openbare basisschool in Zwaanshoek wilde graag weten op welke manier de bestaande schoollokalen vitaler konden. Vital Places deed daarom een onderzoek naar de bestaande situatie en de mogelijkheden. Inmiddels is de school voorzien van drie vitale lokalen, een groen dak met zonnepanelen en een vernieuwde speel-, leer- en moestuin. Carla Mesman, directrice: ‘Sinds we hebben gekozen voor het concept Vitaal Lokaal en de hele school is voorzien van VitalLights, is er een enorme rust over de school neergedaald, zowel bij de kinderen als bij de leerkrachten.’

 

Woning Hillegom
De opdrachtgever wilde een royale woning met veel privacy. De locatie van de woning daagde ons uit om het mooie uitzicht, de relatie met het water en de afscherming van de weg op elkaar af te stemmen. De tuin en het interieur zijn integraal ontworpen waardoor alle ruimte optimaal benut is en de sfeer heeft gekregen die de opdrachtgever wenste.

 

Drijvend wonen
In april 2010 leverde de ontwerpwedstrijd ‘Duurzaam Drijvend Wonen’ een 53-tal ontwerpen op. Deze zijn gebundeld in de online community Eatmyhouse.nl. Dit is een open community en kennisplatform voor iedereen die zich bezighoudt met duurzaam bouwen en wonen.

Meer informatie: www.eatmyhouse.nl

 

Natuur- en milieucentrum

De visie van het Natuur- en Milieucentrum (NMC) is om een gezaghebbend, ambitieus, modern en vernieuwend instituut te zijn. NMC wil een voorbeeldfunctie vervullen in het samenwerken met (lokale) partijen, bewoners en politiek op het gebied van duurzaamheid. Hun wens was een nieuw gebouw, dat volledig volgens de cradle-to-cradle principes was ontworpen.

 

Haarlemmermeer 2030

De Haarlemmermeer is een bijzonder gebied. Na de drooglegging in 1852 volgde de ene na de andere ontwikkeling zich op. Wij zien de Haarlemmermeer de komende 20 jaar herontwikkelen tot het meest Integraal Duurzame  gebied van Nederland. Het is nu de kunst om een goede balans te vinden tussen de dynamiek van dit economisch kloppend hart en de leefbaarheid ervan. Daarom werd de visie ‘Pionieren in een pure polder’ in april 2009 neergelegd.

Download hier de brochure.

 

De Beuk Erin
Aanleiding voor dit initiatief was de toenemende leegstand van gebouwen in bestaande gebieden, zoals in de Beukenhorsten in Hoofddorp. Hoe kun je voor deze gebieden nu een integrale visie ontwikkelen en bij de transformatie gelijk zorgen voor verduurzaming? De Haarlemse ondernemers Laurens Schenk, Paul Bos en Joost Valk sloegen de handen ineen om te voorkomen dat het kantorenpark verder zou leegstromen en legden een gezamenlijke visie neer.

Download hier de brochure