Vitaal Kantoor – voor een beter binnenklimaat

Productief en aangenaam werken in een gezonde omgeving, wie wil dat niet? Zieke werknemers kunnen bovendien een behoorlijke kostenpost zijn. Onderzoek wijst helaas steeds vaker uit dat het binnenklimaat van kantoorgebouwen een rol speelt in het ontstaan van ziekte. Te veel fijnstof, te weinig frisse lucht, electrosmog en eenzijdige verlichting zorgen voor een werkomgeving die mensen belast in plaats van dat deze hen ondersteunt tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. En dat terwijl gezonde medewerkers goud waard zijn. Zij bepalen immers het succes van de onderneming!

Minder ziekte, meer productiviteit
Een studie van het RIVM toont aan dat bedrijven door verbetering van hun binnenklimaat het ziekteverzuim met gemiddeld 5% kunnen laten dalen. Dat is positief, gezien het feit dat onze economie nu nog jaarlijks 10 miljard euro kwijt is aan zieke werknemers. Elke euro die je investeert in een beter binnenklimaat, zie je binnen twee jaar ruimschoots verdubbeld terug in de vorm van gedaald ziekteverzuim en een gestegen arbeidsproductiviteit.

Gezonde en blije medewerkers
Vitaal Kantoor is een integrale aanpak die de aspecten lucht, licht, water en materialen aanpakt waardoor er een complete vitale werkomgeving ontstaat. Volspectrum dagverlichting zorgt voor een beter zichtvermogen en betere concentratie. Foutpercentages nemen af en werknemers hebben aan het einde van de dag meer energie over. Dit heeft direct invloed op het humeur en de gezondheid van uw medewerkers.

Een prettige werkplek, dat is winst voor iedereen!
De juiste luchtkwaliteit zorgt bovendien voor voldoende zuurstof, een goede luchtvochtigheid en weinig fijnstof. Ook kijken we naar de akoestiek, de aanwezigheid van electrosmog en naar de kwaliteit van het drinkwater. Dat levert in veel gevallen een veel aangenamere werkplek op waar mensen graag verblijven en beter hun werk doen. Of zoals Maarten van Nijssen Recycling het verwoord: “Ik voel me op dit kantoor gewoon thuis, en dat is maar goed ook, want ik breng hier meer tijd door dan in mijn eigen huis.”

Wil je meer weten over een vitale werkomgeving? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Of bekijk eerst eens rustig deze download van de folder ‘Vitaal Kantoor’ voor meer informatie.