Vital Places

Vitale Villa Lisse

Met het budget van een traditionele woning hebben we aan de Loosterweg-Zuid in Lisse door slim samen te werken een gezonde CO2 neutrale nul-op-de-meter woning weten te realiseren.

In deze woning is er sprake een integrale aanpak van licht (toetreding van voldoende daglicht), lucht (kwaliteit van het binnenklimaat), water (grijswater circuit en groene daken) en goede biobased materialen (ecologische bouwmaterialen).

De wanden van deze woning zijn houtskeletbouw (vurenhout), gevuld met strobalen, die vervolgens werden gestuukt. “Stro uit de Haarlemmermeer, een materiaal dat optimaal isoleert, vochtregulerend is en voor een geweldige akoestiek zorgt. De wanden zijn prefab in de werkplaats gemaakt. Dat het stro lang meegaat bewijzen de huizen die al meer dan 200 jaar oud zijn”, aldus de eigenaar Zwetsloot.

Architect Joost Valk “Ik was bijzonder vereerd want waar ik al eerder een visie op eco- en duurzaam bouwen had ontwikkeld gingen de ideeën van Paul Zwetsloot veel verder en dat maakt het tot een bijzondere uitdaging, waarbij je een woning bouwt die integraal onderdeel uitmaakt van de omgeving en spreekt voor de omgeving en de vitaliteit van haar bewoners laat zien.”