Vital Places

Gezond Gebouw Advies

Natuurlijke omgevingen ervaren wij als gezond, maar inmiddels leven wij  80-90% van onze tijd binnen, thuis, op school of op het werk. Is uw werk- en/of woon omgeving wel zo gezond? Wij helpen u graag uw werk- en/of woonomgeving te verbeteren. Wij bieden advies op maat, van quickscan tot compleet binnenklimaat plan en uitvoering.

Gezond Gebouw Radar

Met de gezondgebouwradar geven we antwoord op de volgen de vragen:

  • Hoe gezond is uw gebouw?
  • Welke klachten van mensen kun je daar van krijgen?
  • Wat kan u doen om uw gebouw gezond te maken?

De Gezond Gebouw Radar is gebaseerd op het bekende onderzoek Nine Foundations of Healthy Buildings, een programma van Harvard University waar een groot team voortdurend het verband onderzoekt tussen omgevingsfactoren en de gezondheid van mensen.

Wat is een gezond gebouw?

Natuurlijke omgevingen worden als gezond gezien maar wij leven inmiddels 80-90% van onze tijd binnen, thuis, op school of op het werk.

Gezond is een rekbaar begrip. Iedereen zal daar andere normen en waarden aan toekennen en het anders ervaren. Zoveel mensen zoveel wensen kun je zeggen. Toch is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheid van mensen en omgevingsfactoren. Vital Places baseerde de Gezond Gebouw Radar op al het bekende onderzoek wat verzameld is door de Harvard University in Massachusetts. Daar onderzoekt een groot team voortdurend het verband tussen omgevingsfactoren en de gezondheid van mensen.

Slim betekent dat we zaken ook makkelijk willen maken middels monitoring en sturing. Het inzetten van eenvoudige meet en regeltechniek helpt daarbij.

Wat is gezond?

Wij hebben onze definities van gezondheid gebaseerd op de meest recente inzichten van wetenschappelijk onderzoek. De Gezond Gebouw Radar van Vital Places maakt het mogelijk om per fundament de kwaliteit voor de gezonde leefomgeving te definiëren. In één oogopslag brengen we in beeld waar de prioriteiten van de gebruikers van de ruimte ligt.

Per fundament geven we een toelichting waarmee we de gebruiker inzicht geven waarom deze belangrijk is voor de gezondheid en aan welke oplossingen in het bouw we moeten denken. Gebruiker/eigenaar bepaalt zelf hoe zwaar elk fundament weegt. De Gezond Gebouw Radar biedt een duidelijk kader voor alle betrokken partijen in ontwerp, uitvoering en beheer. Hiermee kan gefundeerd en met heldere argumenten juiste keuzes gemaakt worden in de toe te passen materialen, bouwtechnieken en installaties.

Wat onze klanten zeggen

Hans Hogers, Directeur Heemborgh Makelaars Nieuw-Vennep
“Met de nieuwe volspectrum daglichtverlichting van Vital Places is de werkomgeving veel prettiger geworden. Ik ben veel geconcentreerder en het lijkt wel of ik meer energie heb. Ik hoef niet langer te turen naar mijn computer. En het kantoor ziet er sowieso veel frisser uit, het licht lijkt wel zo natuurlijk als buiten.”
Hans Hogers, Directeur Heemborgh Makelaars Nieuw-Vennep