Vital Places

Organisatie

Historie en drijfveren

Vital Places is opgericht door Joost Valk, architect sinds 1998. In de ‘oude wereld’ realiseerde hij nog grote nieuwbouwprojecten in de regio Amsterdam. De erkenning van het Sick Building Syndrome was echter een kantelpunt. Joost besloot het roer radicaal om te gooien en alleen nog maar duurzaam en mensgericht te creëren en realiseren.

Sinds 2010 is Sandra Heuer aangesloten als partner en later als mede-eigenaar.

In 2019 heeft Joost Valk zich teruggetrokken uit de organisatie en kort daarna is hij overleden. Zijn drijfveren en missie zullen altijd worden gewaarborgd binnen Vital Places. Sandra Heuer zet de organisatie door met een focus op Lichtadvies, ‘gezond licht’ waar je energie van krijgt in plaats van dat het je energie kost, en waar je veel energiekosten mee kan besparen.

 

Missie en visie

Vital Places creëert vitale leefomgevingen voor iedereen en staat daarbij voor integrale oplossingen. Deze manier van gebouwen inrichten levert woningen, scholen en kantoren op die energie geven in plaats van energie kosten. Het zijn inspirerende en zuivere omgevingen; gezonde gebouwen waar mensen blij van worden.

large effects often come from humble actions